Hora del conte

Hora del conte per a nadons: “La Filomena i l’aniversari de la Roberta”, a càrrec de Pengim-Penjam.

Avui és un dia especial per la Filomena, és l’aniversari de la seva amiga Roberta. A la Filomena se li acut una idea. Potser li prepararà una sorpresa, vés a saber. Quina nova aventura! La Filomena, la protagonista, és una ovelleta ben autèntica que té un vincle ple de tendresa amb la Mercè, la titellaire. La Roberta, forma part del món de la Filomena, doncs és una granota molt divertida amb qui sempre s’ho passa bé i a qui li té molta estima. La Filomena visitarà la Roberta en el seu dia, i gaudiran plegades de la seva amistat a l’estany. Els més petits i els grans s’endinsaran al món de la Filomena a través de la part visual i gaudiran de la fabulosa música de Mozart que ens acompanyarà en tot l’espectacle.

Aforament limitat. Recomanat per a infants de 0 a 3 anys.

No hi falteu! 🙂

2na BiblioNit màgica dels peluixos

“ Segona BiblioNit màgica dels peluixos”

Convidem els peluixos dels nens i nenes a passar una nit màgica i plena de sorpreses a la sala infantil de la Biblioteca Josep Roig i Raventós. L’endemà al matí els podreu passar a recollir i escoltarem el conte tots plegats.

Places limitades. Amb inscripció prèvia.

Lectura de narracions “Sant Jordi va de negre”

A càrrec de Josep-Anton Trepat.

Durant aquesta activitat es farà una lectura de narracions breus de novel·la negra, escrites pels participants dels dos grups de novel·la negra de la biblioteca Josep Roig i Raventós, “Lluna negra”, que dinamitza Josep-Anton Trepat.

Entrada lliure.

Us hi esperem! 😉

Hora del conte

Hora del Conte “El cavaller Filibert”. A càrrec de Sara Genovart.

El cavaller Filibert s’avorreix perquè no hi ha cap drac contra qui pugui lluitar. Per sort, el crit d’ajuda d’un pagès el farà viure una història apassionant i divertida amb un petit drac.

Aforament limitat. Recomanat a partir de 3 anys.

*Sant Jordi 2024


Hora del conte per a nadons: “Say it in english! Baby experience”. A càrrec de Kids & Us.

Contes en anglès per a nadons de 0 a 3 anys.

Aforament limitat. Amb la col·laboració de Kids & Us Language School.

No hi falteu! 🙂

Hora del conte en anglès

Story Time “Emma’s bath”. A càrrec de Kids & Us.

L’Emma és una nena molt desperta i en aquesta història es donarà un bany. Es rentarà els cabells, la cara, les mans i els braços, els peus i les cames i desprès s’eixugarà amb la tovallola.

Gaudirem d’un conte molt divertit, identificant les diferents parts del cos. I tot això ho farem acompanyats de la cançó ‘Splish, splash’.

Activitat en llengua anglesa.

Aforament limitat. Recomanat a partir de 3 anys.

Biblionit màgica dels peluixos

Convidem els peluixos dels nens i les nenes de Sitges a passar la nit del 26 d’abril a la sala infantil de la biblioteca Josep Roig i Raventós. Serà una nit màgica,  plena de contes i sorpreses!

L’endemà al matí a partir de les 10:00 h. podreu passar a recollir els vostres peluixos i escoltar el conte “La Filomena i l’aniversari de la Roberta” que Pengim-penjam ens explicarà a les 11:00h.

Inscripció prèvia presencialment a la biblioteca, per correu electrònic a b.sitges.jrr@diba.cat o trucant al telèfon 938948486 o Whatsapp 610472451.

Gràcies per la vostra confiança! 🙂

Inscripcions obertes a la Marató de Lectura!

La Marató planteja un repte: Podreu llegir 8 llibres o més durant el mes de maig? Qui ho aconsegueixi, assolirà el nivell de Superlector o Superlectora, i podrà anar veient la seva evolució en el Llibròmetre de les Biblioteques.

Inscripcions obertes durant el mes d’abril…

A la biblioteca Josep Roig i Raventós (presencialment, per correu electrònic a b.sitges.jrr@diba.cat, telèfon 938948486,  o whatsapp 610472451).

A la biblioteca Santiago Rusiñol (presencialment, per correu electrònic a b.sitges.sr@diba.cat, telèfon 938941149,  o whatsapp 610472403).

Indiqueu el vostre nom i cognoms, edat, escola i número de carnet de biblioteca.

Us hi esperem! 🙂

Programació abril hores del conte

Aquí teniu la programació de les hores del conte d’aquest mes!

Recordeu que les de divendres són per a nens i nenes a partir de 3 anys i que les dels dissabtes al matí estan dirigides als més petitons (de 0 a 3 anys).

No hi falteu! Us hi esperem! 🙂

Agenda abril

Ja podeu consultar a l’agenda les activitats programades per aquest mes d’abril a la biblioteca Josep Roig i Raventós:

Consulta AQUÍ totes les activitats d’adults.

Consulta AQUÍ totes les activitats infantils.

Us hi esperem!  🙂

Aquest divendres i demà dissabte no falteu a l’hora del conte!

Hora del Conte “Les aventures de la Libel·lulina”. A càrrec de Clara Serrat, autora del llibre i integrant de la companyia Pengim Penjam.

La Libel·lulina empendrà un vol molt especial. Donarà vida a les dones i les seves històries que han canviat el món, per deixar petjada al cor de les espectadores més menudes i als més grans també. Amb l’ajuda d’elements visuals, els infants podran acostar-se a una selecció de les històries del llibre il·lustrat mitjançant la seva posada en escena. La Libel·lulina farà volar els infants i els conduirà a descobrir històries de diferents dones, històries de diferents indrets on es preocupen per cuidar del planeta. Voleu venir a volar amb la Libel·lulina?

Aforament limitat. Recomanat a partir de 3 anys.


Hora del conte per a nadons: “Say it in english! Baby experience”. A càrrec de Kids & Us.

Contes en anglès per a nadons de 0 a 3 anys. Aforament limitat. 

Amb la col·laboració de Kids & Us Language School.

Us hi esperem! 🙂

8M – Dia de la Dona

La celebració té el seu origen en les reivindicacions protagonitzades per les dones obreres, des de mitjans del s.XIX, davant de les precàries condicions laborals a què estaven sotmeses a l’època industrial. Actualment aquesta data contribueix a sensibilitzar la població entorn les desigualtats de gènere encara existents, reivindicar canvis més efectius i reconèixer les aportacions de les dones d’arreu del món en els diferents àmbits socials, culturals i econòmics. 


Des de les Biblioteques de Sitges us proposem deixar-vos sorprendre i agafar en préstec una bossa sorpresa amb les dones com a punt comú: novel·les, còmics i biografies protagonitzades per dones inoblidables,  pel·lícules dirigides per dones, llibres sobre feminisme, contes infantils amb nenes empoderades, etc.

De l’1 al 10 de març, a l’aparador de la biblioteca Josep Roig i Raventós trobareu l’exposició “Amb nom de dona”, un recull de llibres de temàtica feminista per consultar i agafar en préstec.

#8M #DiaDeLesDones

Hora del conte amb motiu del Dia de la Dona

Hora del Conte “La nena dels pardals”. A càrrec de Companyia Tirabec.

Aquest conte de temàtica mediambiental, basat en el llibre de la Sara Pennypacker i  inspirat en un fet real, ens parla de la importància de cada espècie en el cicle de la vida, de la ma d’una petita heroïna.

A la Xina de 1950, Mao Zedong va declarar la guerra als pardals a les zones rurals, delmant gairebé tots els ocells i creant una catàstrofe mediambiental… Només una nena valenta, la Ming-Li, s’atreveix a desafiar les ordres injustes del seu dirigent.

Aforament limitat. Recomanat a partir de 3 anys.

Veniu amb el vostres nadons!

A la biblioteca Josep Roig i Raventós, les matins dels dissabtes són per als nadons! No cal fer reserva prèvia, però us recomanem arribar d’hora per assegurar-vos plaça.

Us hi esperem! 🙂

Agenda març

Ja podeu consultar a l’agenda les activitats programades per aquest mes de març a la biblioteca Josep Roig i Raventós:

Consulta AQUÍ totes les activitats d’adults.

Consulta AQUÍ totes les activitats infantils.

Us hi esperem!  🙂

Us esperem a l’hora del conte!

Hora del Conte “Per què? Per què? Per què?”. A càrrec de Blai Senabre.

Per què l’aigua de la mar és salada? Per què hi ha pedres als rius? Per què hi ha fruites? Per què? Per què? Per què? Aquesta pregunta la fan sovint les nenes i nens quan volen saber alguna cosa i la repeteixen fins tenir una resposta. Nosaltres, amb els contes, donarem resposta a algunes d’aquestes qüestions.

Aforament limitat. Recomanat a partir de 3 anys.


Hora del conte per a nadons: “Say it in english! Baby experience”. A càrrec de Kids & Us.

Contes en anglès per a nadons de 0 a 3 anys.

Aforament limitat. 

Amb la col·laboració de Kids & Us Language School.

NO hi falteu! 🙂

Aquesta setmana tenim dues hores del conte!


Hora del Conte “Contes que porta el vent”. A càrrec de Judith Navarro, de la Petita Companyia.

Diuen que els contes mai s’acaben. Que un cop contats, dormen enredats entre els cabells dels infants. Expliquen que els contes viatgen dins del cor de qui els escolta, i que el vent els deixa a la finestra per ser trobats per un altre infant a l’endemà. “Contes que porta el vent” és una sessió de narració oral farcida de contes de la tradició oral d’arreu, portants pel vent.

Aforament limitat. Recomanat a partir de 3 anys.


Hora del conte per a nadons: “El peix Opopó”. A càrrec de Sara Genovart.

El peix Opopó és entremaliat i curiós. Gràcies a l’empenta que el guia, descobrirà el gran oceà i farà nous amics. Sessió dinamitzada amb cançons.

Aforament limitat. Recomanat de 0 a 3 anys.

Carnaval, carnaval….!!!!

No us perdeu a la Biblioteca Virtual l’especial dedicat a la festa de Carnaval.

Aquest any comença 8 de febrer amb el Dijous Gras i s’acaba el dimecres 14 de febrer amb l’enterrament de la sardina.  Una setmana plena de diversió, cultura popular i tradicions per tota Barcelona.

A l’especial hi trobaràs proposta d’activitats i tallers que es faran a les biblioteques de la Xarxa, recomanacions i propostes d’escapada per gaudir de la festa a prop de casa o pel món.

Gaudeix de la festa del Carnaval!! 🙂

Agenda febrer

Ja podeu consultar a l’agenda les activitats programades per aquest mes de febrer a la biblioteca Josep Roig i Raventós:

Consulta AQUÍ totes les activitats d’adults.

Consulta AQUÍ totes les activitats infantils.

Us hi esperem! 

Hora del conte per a nadons

Hora del conte per a nadons: “Música en bolquers”. A càrrec d’Aina Camp.

Activitat de sensibilització musical per a famílies amb infants de 0 a 3 anys. A través de la música i el món sonor reforçarem vincles i gaudirem d’una bona estona en família.

Aforament limitat. Recomanat per a infants de 0 a 3 anys.

No hi falteu! 🙂

Hora del conte

Hora del Conte “Tocats de l’ala”. A càrrec de Rosa Pinyol.

Ui, ui, ui, el corral està ben revolucionat. Les gallines, els pollastres, els capons, els titots i els ànecs s’han plantat i han dit prou, ni ous, ni brous, ni sopes, ni rostits. Ui, ui, ui, això no pinta gens bé! I vés a saber com acabarà!!!

Aforament limitat. Recomanat a partir de 3 anys.

No hi falteu! 🙂

BiblioTaller “El ninot de neu”

BiblioTaller: “El ninot de neu”.

Explicarem el conte ” El ninot de neu” de Raymond Briggs, i elaborarem una manualitat que els nens i nenes participants es podran endur a casa.

Recomanat a partir de 4 anys.

Places limitades. Amb inscripció prèvia a la biblioteca Josep Roig i Raventós  (presencialment, per correu electrònic a b.sitges.jrr@diba.cat, telèfon 938948486,  o whatsapp 610472451).

Conferència sobre parella i sexualitat

jrr.xerrada-psicologia-23.11.2023_p

Cicle Fusionant amor i desig. Conferència sobre parella i sexualitat: “Destellos en la noche: reavivando la chispa en la intimidad”. A  càrrec de Sara Fernández, psicòloga especialitzada en sexologia.

Sents que la flama de la passió en la teva relació ha esdevingut una petita brasa tènue? En aquesta xerrada, et convidem a redescobrir el camí cap a una intimitat més profunda i satisfactòria amb la teva parella. Compartirem estratègies i consells pràctics per tornar a avivar aquest foc.

En les xerrades d’aquest cicle es tracten els tres pilars fonamentals en els que es basa una relació: la comprensió, la comunicació i la passió. 

Us hi esperem! 🙂

Hora del conte

Hora del Conte “Conte sorpresa”. A càrrec de Keke Shuga.

Keke Shuga conserva l’esperit juganer, entusiasta, rialler, imaginatiu de quan era nen. Per això vol que els contes que ens explicarà siguin sorpresa! Però segur que hi trobarem música i dansa, que estaran plens d’imaginació, i que passarem una bona estona, petits i grans!

Aforament limitat. Recomanat a partir de 3 anys.

No hi falteu! 🙂

Tertúlia literària amb Elena Cejas

JRR. Tertúlia 17.01.24 en blanc

Tertúlia literària “Sitges, lloc d’inspiració literària”. A  càrrec d’Elena Cejas, llicenciada en Filologia Hispànica.

Iniciem l’any posant escalfor al fred de gener amb la tertúlia d’aquest mes, veient com el nostre Sitges ha estat font d’inspiració per a molts escriptors de poemes, novel·les, contes fantàstics i altres creacions literàries. De vegades els artistes literaris han vist el nostre poble de forma divertida i estrafolària, d’altres des d’una vessant romàntica i aventurera, donant-li el protagonisme que es mereix. Sentirem el caliu de gaudir d’un Sitges a l’hivern amb la calma que porten els mesos abans de començar carnaval, la nova temporada de festivals, i el període estiuenc.

Us hi esperem! 🙂

Aquesta setmana tenim dues hores del conte!

Hora del Conte “La festa d’aniversari”. A càrrec de La Panero.

Una història divertida i delirant sobre com pot acabar una festa d’aniversari a la sabana. La petita lleona està de festa. És el seu aniversari i vol celebrar-ho amb les altres cries de la sabana. Però les seves famílies no els deixen anar-hi per por que la família Lleó se les cruspeixi. Fins que una hiena, afamada i molt interessada, les convenç perquè hi vagin… Qui anirà a la festa d’aniversari?

Aforament limitat. Recomanat a partir de 3 anys.


Hora del conte per a nadons: “Say it in english! Baby experience”. A càrrec de Kids & Us.

Contes en anglès per a nadons de 0 a 3 anys.

Aforament limitat. 

Amb la col·laboració de Kids & Us Language School.


Horaris especials Nadal

Recordeu que la biblioteca Josep Roig i Raventós romandrà tancada del 25 de desembre a l’1 de gener. Aquí teniu els horaris especials de les Biblioteques de Sitges d’aquest Nadal.

Bones Festes! ;-)

Tertúlia literària

20.11.2023 TERTÚLIA LITERÀRIA_p

Tertúlia literària “Cosir una novel·la. Els vestits i la moda a la literatura”. A  càrrec d’Elena Cejas, llicenciada en Filologia Hispànica.

Parlarem de com els escriptors de novel·les, contes i altres narracions s’han inspirat en el tema de la moda i els vestits. Veurem les semblances entre cosir un vestir i crear una novel·la. Farem un recorregut per les novel·les que tenen aquesta mirada en els teixits, els vestits i la moda.

No hi falteu! 🙂

BiblioTaller

BiblioTaller: “Drets humans i pau”.

Primer explicarem i comentarem contes i llibres relacionats amb la pau. Després, farem una manualitat que us podreu emportar a casa.

Recomanat a partir de 6 anys.

Places limitades. Inscripció prèvia a la biblioteca Josep Roig i Raventós (presencialment, per correu electrònic a b.sitges.jrr@diba.cat, telèfon 938948486, o Whatsapp 610472451).

Amb la col·laboració de Sitges Solidari.

Horaris especials Nadal

Amb motiu del Pont de la Puríssima les Biblioteques de Sitges romandran tancades del 6 al 9 de desembre.

Us avancem també els horaris especials de la biblioteca Santiago Rusiñol i de la biblioteca Josep Roig i Raventós durant les festes de Nadal.

Bones Festes! 🙂

Agenda desembre

Ja podeu consultar a l’agenda les activitats programades per aquest mes de desembre a la biblioteca Josep Roig i Raventós:

Consulta AQUÍ totes les activitats d’adults.

Consulta AQUÍ totes les activitats infantils.

Us hi esperem! 🙂

Maridatge musical al CIM

Dissabte 25 de novembre, a les 18.30h . – Centre d’Interpretació de la Malvasia

“Maridatge musical amb cançons de música del cinema” amb la veu de Frank Barnes i acompanyat pel mestre pianista Octavi Bañuls.

Imprimir

Lloc: Centre d’Interpretació de la Malvasia. Activitat dins del Cicle Biblioteques amb DO  i de la 9ª edició de la Setmana de la Malvasia.

Taller “L’auca cinematogràfica del vi”

Taller “L’auca cinematogràfica del vi”. A càrrec d’Artur Díaz.

Actor, creador, pedagog i il·luminador de teatre, Artur Díaz és el tallerista, explicador i actor de les Sessions de Filmoteca de la Federació Catalana de Cineclubs, així com d’altres activitats vinculades a aquesta entitat. A més, és cofundador de la Companyia Llavors de teatre social i, des de 2017, imparteix classes de teatre i cinema amb Expressa Teatre a diverses escoles i a l’Espai Jove Garcilaso. Ha participat en actuació, creació i gestió del Laboratori Teatral Patates amb Suc des del 2009 i la Companyia Juan Preciado des de la seva cofundació.

Els participants d’aquest taller gravaran en vídeo una auca on representaran diferents moments clau de la producció del vi. Actuant, escrivint els versos, preparant decorats, emprant taps de vi per fer stop motion i tot tipus d’enginys per aconseguir explicar amb cinema com s’obté aquesta beguda mil·lenària. Traçarem una història filmada des del conreu fins al moment d’omplir ampolles, posant un ull en el benestar de la terra i del medi ambient.

Activitat recomanada per a nens i nenes a partir de 6 anys.

AFORAMENT LIMITAT. Inscripció prèvia a la Biblioteca Josep Roig i Raventós (93 894 84 86, b.sitges.jrr@diba.cat, WhatsApp 610472451)

Lloc: Biblioteca Josep Roig i Raventós.

Activitat dins del Cicle Biblioteques amb DO i de la 9ª edició de la Setmana de la Malvasia.

Xerrada sobre parella i sexualitat al CIM

jrr.xerrada-psicologia-23.11.2023_p

Segona xerrada del Cicle “Fusionant amor i desig: un cicle de conferències sobre la parella i la sexualitat”, a càrrec de Sara Fernández Martín, psicòloga i sexòloga.

Sara Fernández Martín, psicòloga especialitzada en sexologia i teràpia de parella per la Universitat de Barcelona, ofereix un cicle de tres conferències on es tractaran els pilars bàsics i fonamentals en els que es basa una relació: comprensió, comunicació i passió.

 AFORAMENT LIMITAT. Cal Inscripció prèvia a la Biblioteca Josep Roig i Raventós ( 93 894 84 86, b.sitges.jrr@diba.cat, WhatsApp 610472451)

Imprimir

Lloc: Centre d’Interpretació de la Malvasia. Activitat dins del Cicle Biblioteques amb DO  i de la 9ª edició de la Setmana de la Malvasia.

Hora del conte per a nadons en anglès

Hora del conte per a nadons: “Say it in english! Baby experience”, a càrrec de Kids & Us.

Contes en anglès per a nadons de 0 a 3 anys.

Aforament limitat. 

Amb la col·laboració de Kids & Us Language School.

Us hi esperem! 🙂

Hora del conte “Història de la Malvasia”

Festa de la Infància.

La Biblioteca Josep Roig i Raventós col·labora amb la Festa de la Infància amb l’Hora del Conte “Història de la Malvasia”, a càrrec de Montse Panero.

Recomanat a partir de 3 anys.

Tertúlia literària “Vi i cinema”

15.11.2023-tertulia-vi-i-cinema_p

Tertúlia literària “Vi i Cinema, un maridatge pels sentits”, a càrrec d’Elena Cejas.

Sitges és referència en festivals de cinema i és conegut per la bellesa de la vila, la seva dedicació a les arts i la cultura i per l’elaboració dels seus vins de Malvasia. La tertúlia de novembre versarà en la vinculació entre vi i cinema. I és que tot al voltant del vi, la plantació, la verema i el gaudi així com totes les persones que hi treballen en aquest producte gastronòmic, han sigut sempre font d’inspiració per als directors de cinema.

Farem un recorregut per algunes pel·lícules de diferents gèneres (romàntic, thriller, històric…) al voltant del vi. Segur que cadascú té la seva història preferida.

Imprimir

Presentació de llibre “La Malvasia: una (petita) història” amb Pilarín Bayés

“La Malvasia: una (petita) història”, presentada per Pilarín Bayés.

Presentem un conte fantàstic i un temps excepcional.

Descobrirem la nova Petita Història que se suma a la mítica col·lecció de referència de la cultura popular a Catalunya. Una obra plena d’història, llegendes, i, sobretot, Malvasia de Sitges, explicada a mida per la canalla de la casa, un relat entretingut que aproparà la història i la importància d’aquest patrimoni líquid als més petits. Acte presentat per la mateixa il·lustradora Pilarín Bayés, acompanyada de les dues autores del text, Noemí Milà i Alba Gràcia.

Activitat sense inscripció prèvia.

Imprimir

Lloc: Centre d’Interpretació de la Malvasia. Activitat dins del Cicle Biblioteques amb DO i de la 9ª edició de la Setmana de la Malvasia.

Taller d’Art i Malvasia al CIM (entrades esgotades)

Taller d’Art i Malvasia.

Tast de malvasies i taller de pigments i creació.

La Malvasia de Sitges i l’art tenen una relació íntima. Sitges no entén l’art sense malvasia, i no hi ha malvasia sense art. En aquest taller sentirem la sinergia entre art i malvasia a través de pigments i eines naturals del Massís del Garraf i ho maridarem amb malvasies ADN Garraf en estat pur.

Es tracta d’una experiència creada pel distribuïdor local Feten Wines i l’artista local Sara Galofrè i Fetén Wines, única empresa especialitzada en els vins del Massís del Garraf. La Sara ens introduirà en la seva passió: les arts plàstiques. I ho farà a través de diferents tècniques, utilitzant principalment materials provinents del nostre benvolgut Parc Natural: El Massís del Garraf. I en Rafa de Fetén Wines, complementarà l’experiència simultàniament amb una introducció al tast, descobrint diferents elaboradors tradicionals de la nostra comarca, i la relació inseparable del nostre Parc Natural i els seus vins.

En aquesta ocasió tan especial, l’experiència se centrarà en nostra volguda Malvasia de Sitges, i els vins del Celler de l’Hospital de Sitges, entre d’altres que anunciarem en breu.

Activitat del Cicle Biblioteques amb DO i de la 9ª edició de la Setmana de la Malvasia.

Hora del conte “El regal d’aniversari”

Hora del conte “El Regal d’aniversari” amb Aida Puig.

La Rita s’aixeca ben contenta perquè avui és el seu aniversari. Corre a buscar els animals i familiars que viuen amb ella per veure si li fan un bonic regal, però la resposta que li donen tots i cadascun d’ells no sembla ser el que ella espera. Junts descobrirem si finalment la Rita aconsegueix tenir el seu regal d’aniversari.

Aforament limitat. Activitat per a nens i nenes a partir de 3 anys.

No hi falteu! 🙂